Mixa och matcha

SRL Daily Races är slumpmässigt genererade race som körs de dagar som det inte är några schemalagda race i någon serie (normalt alla dagar utom måndagar och torsdagar). För daily race gäller det först till kvarn för anmälan. Anmälan öppnas normalt omkring 16:00 de dagar som det körs daily races – här nedan finner du lite vidare information!

Automatiskt genererade

SRL:s Daily Race genereras automatiskt och slumpmässigt enligt vissa regler. Registrerade användare kan också föreslå egna daily race (se mer info i reglementet).

Racen varierar i längd (varv eller tid), bana, tidpunkt, bilklass, däckval m.m. Normalt är ett race mellan 15-30 minuter långt med slumpmässigt val av däck (endast RSS-RH och eventuellt regndäck, aldrig Sport eller Comfort), däckslitage (1x upp till max 4x) och bränsleförbrukning (1x upp till max 3x). En del parametrar varierar/justeras beroende på banans längd och bilklass m.m.

Alla SRL Daily Race ska köras med BOP (Balance of Performance) på, dock förekommer det race där det genererade racet tillåter tuning för aero, hjulupphängning, växellåda m.m.

Kan köras utan admins

En av fördelarna med upplägget på våra daily races är att de kan köras helt utan att någon admin måste vara delaktig. Boten hanterar själva skapandet av racen, öppnar dem för anmälan och stänger dem senare på kvällen. Däremellan så är det fritt fram för anmälan så länge man är reggad i boten. Man behöver således inte anmäla sig till en serie, eller anmäla vilken bil man ska köra och så vidare.

Race kan ha vissa givna förutsättningar, t.ex. onemake eller en viss klass bilar, i övrigt så är det ganska mycket upp till deltagarna att fixa med det hela själva.

Deltagarna anmäler sig till racet, nån kanske anmäler sig som host för racet, sen väntar de som ska köra tills boten meddelar att racet är stängt för anmälan. Därefter körs racet med spelets inbyggda kvalfunktion och racet följer sedan direkt därpå. Deltagarna matar själva in sin kvalposition och slutplacering, liksom snabbaste varv och liknande. När allt är inmatat så är det upp till deltagarna själva att kontrollera att resultatet är korrekt samt validera det.

Poängen räknas

Även om daily races inte ingår i en serie så kan man ändå på ett sätt säga att alla racen tillsammans kan räknas som en serie. Och för detta använder vi en kontinuerlig poängräkning under ett helt kalenderår.

Poängen fördelar sig så att i en lobby med 16 förare så får P1 16 poäng, P2 får 15 poäng och så vidare neråt. I dagliga race med 10 eller fler förare delas 2 poäng ut för snabbaste varv, och för dagliga race med 8 eller fler förare så delas 1 poäng ut till den som tar Pole Position (Q1) med snabbaste kvalvarvet. Så om man är ett gäng som kör så glöm inte att mata in era kvalpositioner och snabbaste varv!

Dock delas det bara ut poäng som motsvarar det antal förare som kvalat för det dagliga racet, och då i en fallande skala från första placering, d.v.s. i ett dagligt race med 11 kvalande förare så får P1 bara 11 poäng, P2 får 10 poäng o.s.v. ner till P11 som får 1 poäng. Ett dagligt race med 16 förare som startar/kvalar är alltså poängmässigt "mer värt" än ett race med bara 10 förare.