Vilka olika serier körs?

I Swedish Racing League har vi sen starten koncentrerat den mesta racingen på det som i spelet kallas Gr.3, motsvarande verklighetens GT3-vagnar. Vi försöker dock att köra lite andra serier emellanåt, även om "kungaklassen" har varit väldigt dominerande genom åren.

Swedish Racing League – Gran Turismo 7

SSGr3 - Svenska Serien Gr.3

Måndagar 20:00 – anmälan till race från 12:00

Svenska Serien Gr.3 baseras på verklighetens GT3-bilar, som i spelet går under klassen Gr.3. Den här klassen består av riktigt racepreppade versioner av normala bilar, t.ex. Lamborghini Huracán, Mazda Atenza, BMW M6 m.fl.

Bilarna har omkring 500-600 hästkrafter och väger 1200-1300 kg. Alla bilarna i denna klass är bakhjulsdrivna, men det kan variera om motorn sitter mittmonterad eller i fronten.

SSGr3 är för körs för närvarande som ett fast antal varv (antal beroende på bana) med normalt cirka 60 minuters racetid. Ett 10-minuters kval körs före racet varpå de kvalande förarna delas upp i finaler beroende på deras kvalresultat. Kvalet körs alltid på RS (Racing Soft).

Måndagar 20:00 – anmälan från 12:00

SSGr4 - Svenska Serien Gr.4

Svenska Serien Gr.4 baseras på verklighetens GT4-bilar, vilka går under klassen Gr.4 i spelet. Det är i princip vanliga gatubilar men lätt anpassade för bana, exempelvis BMW M4, Jaguar F-type, Volkswagen Scirocco och Renault Mégane.

Bilarna i den här klassen har inte lika mycket downforce och saknar accelerationen från Gr.3, vilket innebär att man behöver kunna köra ganska mjukt och bibehålla kurvhastigheten för att sätta snabba varv.

Denna serie körs för närvarande som en serie där alla förare kör samma bilmodell, men det är slumpmässigt vilken bil som körs respektive race. Vilken bil som körs presenteras i samband med att racet öppnas. Race körs med 10 min kval och 30 min (alt. 50 min) race, där kvalet körs på RS (Racing Soft) och därefter är det fritt val av däck (inga krav på olika blandningar).

Varannan torsdag 20:30 – anmälan från 12:30

SRL750CS - SRL 750 Club Sport

Club Sport-serien är inte så mycket en "serie" som mer en slags track-day race. Endast vanliga gatbilar (#Road Car i GT7) får användas, fri tuning upp till max 750PP, 600 BHP (580 för 4WD) och en minimivikt på 1000 kg (1200 kg för 4WD).

Hastigheten på bilarna är det inget fel på, i många fall är dessa bilar till och med snabbare än Gr.3-bilarna, men då gatbilarna saknar en del aero och inte har lika bra bromsar och väghållning så blir de inte riktigt lika "lättyglade" som Gr.3-bilarna. Men det här är mest på kul!

Här behöver man inte anmäla vilken bil man ska köra, man kan byta när man vill och köra olika bilar i olika race. Ingen poängräkning och inga team. Enda kravet är att man kör RS någon gång under racet.

Onsdagar 20:30 (lobby öppnas cirka 19:30) – anmälan från 12:30